„O ką manai Tu?“: Joe Bideno startas ir Marso misija

Grįžti

„O ką manai Tu?“: Joe Bideno startas ir Marso misija
event 2021-03-31 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

„O ką manai Tu?“: Joe Bideno startas ir Marso misija

Naujajame aktualijų „Aš manau“ numeryje sužinosite, kaip kadenciją pradėjo JAV prezidentas Joe Bidenas, o taip pat rasite įdomios informacijos apie įvykį, žadinantį žmonių smalsumą ir vaizduotę – NASA misiją Marse.

Kokie pirmieji inauguruoto JAV prezidento veiksmai ir kuo jie svarbūs Lietuvai ir pasauliui? Kokią šalį Joe Bidenas perėmė iš Donaldo Trumpo? Kaip jam seksis valdyti vienos įtakingiausių Vakarų valstybių visuomenės įtampas ir užtikrinti žmogaus teises? Šias ir kitas potemes galėsite aptarti su mokiniais, remdamiesi siūlomais diskusijai klausimais.

Marsaeigio sėkmingas nusileidimas leido daugeliui nukreipti žvilgsnį nuo mūsų Žemės aktualijų. Žmonija tęsia kosmoso tyrinėjimus: ši NASA misija turėtų suteikti svarbios informacijos apie sąlygas gyvybei Marso planetoje. Lietuvė fizikė Simona Liukaitytė tiesiogiai prisidėjo prie techninės misijos dalies parengimo. Šį ir kitus įdomius faktus rasite naujienlaiškyje.

Šis numeris finansuotas JAV Valstybės departamento. Naujienlaiškis parengtas laikantis aukščiausių objektyvumo ir profesionalumo standartų. Iniciatyvos tikslas – skatinti pilietiškumą, kritinį mąstymą ir medijų raštingumą, įtraukiant Lietuvos ir pasaulio aktualijas į švietimo turinį.

www.asmanau.lt informacija


Renginių kalendorius