„Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ pergalę atnešė ne tik įgytos žinios, bet ir laimingi batai

Grįžti

„Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ pergalę atnešė ne tik įgytos žinios, bet ir laimingi batai
event 2019-11-28 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

„Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ pergalę atnešė ne tik įgytos žinios, bet ir laimingi batai

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad viktorinos „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ finale nugalėjo ir geriausiai šiemet mokesčius išmananti komanda tapo „Z karta“ iš Klaipėdos. Įveikę tris viktorinos etapus ir įrodę, jog mokesčius ir jų administravimą išmano geriau nei 160 komandų iš visos Lietuvos, nugalėtojai, finaliniame etape nurungę 4 kitas komandas iš Vilniaus, Anykščių, Raseinių rajono bei Pagėgių pelnytai iškovojo ypatingus prizus – išmaniuosius telefonus. Antrąją vietą užėmė Vilniaus Žvėryno, trečiąją – Anykščių Jono Biliūno gimnazijų moksleiviai.

„Jau ketvirtus metus iš eilės vykstanti viktorina „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ - tai unikali, sužaidybinta galimybė įtraukti moksleivius, mokytojus bei visą mokyklos bendruomenę gilinti žinias apie mokesčius“, - sako vyresnysis patarėjas, atliekantis viršininkės pavaduotojo funkcijas, Martynas Endrijaitis, akcentuodamas, jog žaidimo būdu svarbu ne tik perteikti mokesčių mokėjimo naudą ir svarbą, bet ir apdovanoti geriausiai pasirodžiusias komandas.

Viktorinos finalą sudarė 4 turai, kurių metu moksleiviai turėjo atsakyti į klausimus apie mokesčius ir jų administravimą bei atlikti praktines užduotis. Nugalėjusios komandos moksleiviai iš Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos tikino, jog pergalę pavyko iškovoti ne tik įgytų žinių apie mokesčius pagalba.

„Po pirmojo etapo, ypač sužinoję apie prizus, pradėjome rimtus pasiruošimo darbus - pagrindines gaires, kas galėtų praversti ruošiantis finalui, pateikė mokytoja, perskaitėme visą medžiagą VMI internetinėje svetainėje, VMI facebook puslapį, skaitėme ir pagrindinius įstatymus. Laimėti mums padėjo ne tik naujai įgytos žinios, bet ir sėkmę nešantys Benedikto batai, kuriuos jis specialiai atsivežė į finalą“, - sakė nugalėjusios komandos „Z karta“ moksleiviai.

Ketvirtuosius metus iš eilės VMI organizuojamoje viktorinoje „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ užsiregistravo daugiau nei 160 komandų iš visos Lietuvos. Po pirmojo etapo, 5 kiekvienoje apskrityje geriausiai pasirodžiusios komandos varžėsi tarpusavyje dėl teisės sudalyvauti finaliniame etape, Vilniuje.

VMI sveikina viktorinos „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ nugalėtojus ir dėkoja visiems viktorinos dalyviams!

Organizatorių informacija


Renginių kalendorius