„Galimybių reivas“ – keliaujantis traukiniu renginys kvietė patirti pasaulį

Grįžti

„Galimybių reivas“ – keliaujantis traukiniu renginys kvietė patirti pasaulį
event 2019-10-29 domain Žinauviska.lt label_outline Aktualijos

„Galimybių reivas“ – keliaujantis traukiniu renginys kvietė patirti pasaulį

Spalio 26 d. traukinio, vykstančio Vilnius–Klaipėda, į 3 vagoną susirinko kitokie keleiviai, nei įprasta. Visas vietas užpildė jauni žmonės: moksleiviai, studentai ir net jau pabaigę studijas, dirbantys. Čia juos subūrė keliaujantis traukiniu reinginys „Galimybių reivas“ ir viena aistra – augti, patirti pasaulį per keliones bei savanorystes.

„Galimybių reivas“ – tai ne tik skambus pavadinimas, o šiandien daugelį jaunuolių lydinti realybė. Reiveriai devintame dešimtmetyje trypdavo šokių aikštelėse. Muzika tada buvo daugiau, nei tik skambantys garsai. Tai buvo ideologija, gyvenimo būdas ir begalinė aistra. Mes manome, kad reivas niekur nepasitraukė iš jaunų žmonių gyvenimo, o tik pakeitė savo formą. Šiandien didžiausi reivintojai keliauja aplink pasaulį autostopu, savanoriauja Ugandoje, išbando savo jėgas JAV mokyklose ir išsako savo nuomonę sprendimų priėmėjams.

Renginyje ant bėgių savo patirtimis dalinosi Laura Žūsinaitė, po pasaulį keliaujanti ir savanoriaujanti egzotiškuose kraštuose jau daugiau nei 10 metų. Įdomius istorijomis iš savanorystės jaunuolių kalėjime bei stichinių nelaimių nuniokotame Italijos miestelyje dalinosi Marta Adomaitytė. Nuotykių kupini pasakojimai ir greiti atsakymai į klausimus iš pirmų lūpų lydėjo „Galimybių reivo“ dalyvius visos kelionės metu. 

Eurodesk Lietuva atstovai sako, kad renginio, keliaujančio traukiniu, idėja sukosi galvoje jau ne vienerius metus. Toks formatas pasiteisino, pavyko suburti skirtingo amžiaus ir įvairių patirčių turinčius jaunus žmones. „Užmegzti dialogą, paskatinti juos bendrauti ir domėtis savo galimybėmis buvo vienas svarbiausių šio renginio tikslų“, – teigė Jaunimo informacinių paslaugų vadovė Silvija Telksnytė.

Atvykę į Klaipėdą, miestą, kuris 2021 m. taps Europos jaunimo sostine, jaunieji reiveriai dalyvavo diskusijoje su miesto ir „Choose Klaipėda“ atstovais bei Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentu Luku Kornelijumi Vaičiaku. Ar jaunas žmogus yra nuomonės reiveris? Ką daryti ir kaip kalbėti, kad būtum išgirstas? Kodėl jauno žmogaus nuomonė yra ypač svarbi? Su apmąstymais apie šiuos klausimus dalyviai išvyko namo. Su traukiniu, kuris šį kartą jau niekuo nesiskyrė nuo kitų.

Šaltiniai: Eurodesk Lietuva.


Renginių kalendorius