„Erasmus+ Lietuvos mokykloms“ projektas keliauja po visą Lietuvą

Grįžti

„Erasmus+ Lietuvos mokykloms“ projektas keliauja po visą Lietuvą
event 2019-10-04 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

„Erasmus+ Lietuvos mokykloms“ projektas keliauja po visą Lietuvą

Klaipėdos valstybinė kolegija džiaugiasi turėdama galimybę vykdyti Švietimo mainų paramos fondo remiamą projektą "Erasmus+ Lietuvos mokykloms". Projekto tikslas skleisti žinią apie „Erasmus+“ programą ir galimybes moksleiviams, plėtoti mokinių ir mokytojų tarpkulturinę kompetenciją, didinti toleranciją, skatinti domėjimąsi Europos Sąjunga.

Projekto dėka, buvo aplankytos 8 Lietuvos ugdymo mokyklos: Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazija, Mosėdžio gimnazija, Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazija, Kulių gimnazija, Gargždų Vaivorykštės gimnazija, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazija, Plungės Saulės gimnazija ir Klaipėdos Aitvaro gimnazija. Vizitų metu susitikimuose dalyvavo virš 600 moksleivių. Artimiausiu metu yra numatyti dar bent 4 vizitai į mokyklas. Siekiama aplankyti 12 bendrojo ugdymo mokyklų, iš kurių 2 yra tautinių mažumų mokyklos.

Į renginius taip pat yra įtraukiami esami ir buvę Erasmus+ studentai iš įvairių šalių: Lietuvos, Turkijos, Portugalijos, Vokietijos, Italijos, Rumunijos ir kitų šalių. Studentai dalinasi asmenine savo patirtimi, patarimais ir motyvuoja moksleivius nepraleisti šios  puikios galimybės.

Susitikimų metu mokiniai ir mokytojai turi galimybę lavinti savo anglų kalbos žinias, ugdyti tarpkultūrinį supratimą ir toleranciją. Susitikimų metu yra naudojami neformalaus ugdymo metodai, kad mokiniai jaustųsi nesuvaržyti ir galėtų aktyviai dalyvauti diskusijoje.

Šie vizitai yra vykdomi jau nuo ankstyvo pavasario, tad susitikimų metu buvo paminėtos dvi svarbios dienos – Europos diena,  kuri švenčiama gegužės 9 dieną ir Europos kalbų diena, švenčiama rugsėjo 26 dieną.

Jeigu Jūsų bendruomenė taip pat norėtų išgirsti daugiau apie „Erasmus+“ programą, nedvejodami susisiekite su Klaipėdos valstybine kolegija el.paštu: info@kvk.lt

Klaipėdos valstybinės kolegijos inf.


Renginių kalendorius