Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Žiūrėkite mokinių kurtas pamokas apie gamtos paminklus
event 2020-09-18 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Žiūrėkite mokinių kurtas pamokas apie gamtos paminklus

Jau septintą kartą vykęs nacionalinis konkursas „Pamoka gamtoje: svajokime drauge“ šiais metais kvietė mokytojus ir mokinius kurti pamokas ne tik apie saugomas teritorijas, bet ir apie saugomus gamtos paveldo paminklus. Baigiamajame renginyje, kurį organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos, dalyvavo 9 komandos-finalininkės.

Konkursas „Pamoka gamtoje: svajokime drauge“ organizuojamas siekiant stiprinti saugomų teritorijų ir švietimo institucijų bendradarbiavimą, sudaryti sąlygas gamtosauginiam ugdymui netradicinėse mokymosi aplinkose – nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose bei juose esančiose gamtos mokyklose, lankytojų centruose.

Ankstesniais metais mokiniai kartu su savo mokytojais, padedami saugomų teritorijų specialistų, kūrė pamokas gamtoje, kuriose atskleidė tokias temas kaip nacionalinių ir regioninių parkų vertybės ar į Raudonąją knygą įtrauktos gyvūnų ir augalų rūšys. Šiais metais reikėjo sukurti pamoką apie gamtos paminklus: riedulius, uolas, kalvas, gūbrius, šaltinius ir versmes, vertingus medžius ir t.t. Pamokos forma mokiniams taip pat turėjo būti įdomi – trumpas filmukas. 

Į Pajūrio regioninio parko lankytojų centrą, kur vyko konkurso „Pamoka gamtoje: svajokime drauge“ baigiamasis renginys, susirinko komandos-finalininkės iš Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Pabradės, Tauragės, Salantų, Vilkaviškio, Kybartų ir Troškūnų. Komisija geriausiai įvertino Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos komandą, sukūrusią pamoką-filmą apie Pagramančio regioninio parko gamtos paminklus

Mokinių sukurtus edukacinius filmukus vertino ir „Skalvijos“ kino akademijos atstovai. Jie išskyrė kūrybiškiausius mokinių pamokas-filmus bei kvietimus į kino teatrą padovanojo Vilkaviškio rajono Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazijos bei Vilniaus Radvilų gimnazijos komandoms.

Nugalėtojus sveikino Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gamtos skyriaus vedėjas Almantas Kulbis ir metodininkas, ornitologas Gediminas Petkus, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos atstovė Diana Rakauskaitė, Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius. Mokiniams ir mokytojams buvo įteikti padėkos raštai ir prizai. Taip pat linkėta, kad ateityje gamta besidomintys mokiniai rinktųsi gamtininko profesiją ir gal net sukurtų puikių filmų apie Lietuvos gamtą.

Po gražių apdovanojimų mokiniai kartu su gamtos gidu vyr. ekologu Erlandu Paplauskiu gamtiniais takais Karklėje keliavo pažinti Pajūrio bioįvairovės. 

Visus finalininkų darbus artimiausiu metu rasite Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Youtube kanale.

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras dėkoja Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai ir  „Skalvijos“ kino akademijai už gražų ir nuoširdų bendradarbiavimą.