Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Žemės diena kartu su paukščiais
event 2022-03-24 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Žemės diena kartu su paukščiais

Pavasario lygiadienį, kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose, minima Pasaulinė Žemės diena. Šia proga pastaruoju metu vyksta daugybė renginių ugdymo įstaigose, vietos bendruomenėse. 

Įvairių iniciatyvų ėmėsi ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro pedagogai.

Keramikos būrelio vadovė Teresa Zajančkovskaja paruošė puikią teminę mokinių darbų parodą, Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus metodininkas, ornitologas Gediminas Petkus kartu su Naujosios Vilnios bendruomene kėlė inkilus, Troškūnų Kazio Inčiūros gimnazijoje ir Vilniaus Pavilnio progimnazijoje vedė pamokas apie paukščius, jų biologiją, elgseną. Praktinių užsiėmimų metu naudojant profesionalią stebėtojimo įrangą – žiūronus, teleskopą, buvo proga stebėti paukščius, jų lizdus iš gana arti. 

Gamtos mokslų pamokos nepaprastai vertingos – supažindindamos su pasaulio įvairove, spalvomis, žadina tyrinėjimo, atradimų troškulį.
Žemės dienai paminėti skirtų renginių tikslas – ne tik atkreipti pasaulio visuomenės dėmesį į aplinką, klimato atšilimo keliamas problemas, neatsakingą vartojimą, bet ir skatinti kiekvieną gyventoją asmeniškai prisidėti prie švarios, darnios aplinkos išsaugojimo. 
Minėjimai, akcijos baigiasi, bet su paukščiais neišskrenda – įkvepia ir duoda impulsų ateičiai, nuolatiniam rūpesčiui. Jam esame nusiteikę jau šiandien.

Kviečiame apsilankyti virtualioje mokinių keramikos darbų parodoje, palaikyti iniciatyvą  „Man rūpi“, pasisemti žinių seminare „Sparnuočiai sugrįžta“, sudalyvauti mokiniams skirtuose konkursuose.