Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Vyksta registracija į Nacionalinę teisinių žinių olimpiadą
event 2019-03-04 domain Ugdymo plėtotės centras

Vyksta registracija į Nacionalinę teisinių žinių olimpiadą

Kviečiame 9–12 klasių moksleivius dalyvauti „Nacionalinėje teisinių žinių olimpiadoje“, kurios tikslas – ugdyti Lietuvos jaunimo teisinį sąmoningumą ir supratimą apie teisinę valstybę, teisinę kultūrą. Olimpiados metu moksleiviai turės galimybę įsivertinti savo žinias įvairiose teisės srityse.

Olimpiada vyks dviem turais:

  • Pirmojo turo metu kovo 29 d. mokiniai Lietuvos mokyklose bei gimnazijose laikys testus (elektronine versija). Testas skirstomas į du pogrupius 9–10 klasių moksleiviams ir 11-12 klasių moksleiviams. 300 geriausiai testą išlaikiusių moksleivių pateks į finalinį etapą. Egzaminas visoms užsiregistravusios mokykloms ir klasėms bus įjungiamas tuo pačiu metu 10 arba 13 val. (egzamino trukmė 1 valanda). 10:00-11:00 val.; 13:00-14:00 val.;
  • Finalinio turo dalyviai balandžio 12 d. Mykolo Romerio universitete (Ateities g. 20, Vilnius) ne tik varžysis dėl pagrindinių prizų, bet ir susitiks su teisinių profesijų atstovais, teisinių technologijų ekspertais bei kartu su lydinčiais mokytojais pagilins savo teisines žinias.

Olimpiados nugalėtojų laukia vertingi prizai: Pagrindinius olimpiados prizus įsteigė advokatų kontora Eversheds Saladžius – 650 Eur. bei Europos komisijos atstovybė Lietuvoje – kelionė į Briuselį. Partnerių įsteigi prizai bus įteikti ir kitiems prizines vietas užėmusiems moksleiviams.

Olimpiadą organizuoja Mykolo Romerio universitetas. Šią iniciatyvą taip pat palaiko Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Ugdymo plėtotės centras, visos svarbiausios Lietuvos teisinės institucijos: Lietuvos advokatūra, Nacionalinė teismų administracija, Lietuvos antstolių rūmai, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Specialiųjų tyrimų tarnyba ir naujasis projekto partneris Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija. Informacinis partneris – 15min.lt

Moksleivių registracija į Nacionalinę teisinių žinių olimpiadą vyks iki kovo 25 dienos.

Moksleivių grupes į olimpiadą registruoja mokytojai.

Registracija

Daugiau informacijos apie olimpiadą