Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Visoje šalyje – Žaliosios pamokos
event 2019-03-19 domain Švietimo informacinių technologijų centras

Visoje šalyje – Žaliosios pamokos

Rytoj, pažymėdami pasaulinę Žemės dieną, aplinkosaugininkai ves Žaliąsias pamokas daugelyje šalies mokyklų. Šių pamokų metu daugiausia dėmesio bus skiriama biologinės įvairovės išsaugojimui.

Aplinkos viceministras Martynas Norbutas „mokytojaus“ sostinės Simono Daukanto progimnazijoje, ministerijos darbuotojai – Vilniaus Ozo gimnazijoje, Riešės gimnazijoje, „Ąžuoliuko“ muzikos mokykloje ir kt.

Žaliąsias pamokas ves ir Aplinkos apsaugos departamento (AAD) ir Valstybinių miškų urėdijos (VMU) regioninių padalinių, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos, Lietuvos geologijos tarnybos ir kitų ministerijai pavaldžių institucijų darbuotojai. Ypač aktyviai į šią akciją įsitraukė VMU Telšių ir Vilniaus regioniniai padaliniai, AAD Klaipėdos, Kauno ir Šiaulių valdybos, Sirvėtos regioninis parkas ir kt.

Žaliosios pamokos – vienas iš Žemės dienai skirtų renginių. Tradiciškai bus organizuojamos inkilų kėlimo akcijos, parodos, talkos, sparnuočių sutiktuvės, pažintinės ekskursijos po saugomas teritorijas ir kt.