Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Virtuali diskusija „Aplinkos apsauga: ar menas išgelbės planetą?“
event 2020-11-26 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Virtuali diskusija „Aplinkos apsauga: ar menas išgelbės planetą?“

„Esame pirma karta taip stipriai jaučianti klimato kaitos pasekmes ir paskutinė galinti ką nors pakeisti“, – yra pasakęs Barack Obama.

Norėdami kovoti su klimato kaita politikai bando keisti įstatymus ir paskatinti taršų verslą veikti tvariau. O kaip didinti visuomenės sąmoningumą ir paskatinti gyventojus vartoti mažiau?

Vis daugiau atlikėjų, dailininkų ir dizainerių atkreipia dėmesį į aplinkosaugos problemas ir skleidžia žinią apie poreikį tausoti gamtą. Ar visos meno rūšys gali būti naudojamos kaip priemonė aplinkosauginiam švietimui ir ar menas turi galią keisti žmonių įpročius?

Apie visa tai lapkričio 26 d. 12 val. virtualiame renginyje diskutuos aplinkosaugos ekspertai ir savo darbais pasaulį keičiantys menininkai. Maloniai kviečiame dalyvauti!

AURELIJA MAKNYTĖMenininkė, dėstytoja, parodos „Gamtos kabinetai" autorė, šiuo metu kuriantį projektą apie „partizaną bebrą melioracijos peizaže".RŪTA SPELSKYTĖ-LIBERIENĖMenininkė, menotyrininkė, parodos „Sodas Miškas" autorė, šiais metais pelniusi „Art Vilnius" jaunojo menininko prizą.MARIJUS GAILIUSŽurnalistas, rašytojas, ekologinės antiutopijos „Oro" autorius, pernai pelnęs metų knygos suaugusiesiems prizą.IEVA BUDRAITĖŽaliosios politikos instituto direktorė.

Diskusiją stebėkite:• socialiniame tinkle Facebook: https://www.facebook.com/events/2848830705440057/• platformoje Zoom: •     https://zoom.us/j/93020352944

 

Diskusija skirta paminėti fotografijų parodos „Kontaktas: žmogaus įtaka gamtai“ atidarymą. Paroda eksponuojama Gedimino pr. 27. Fotografijas apžiūrėti galima lapkričio 25–gruodžio 15 dienomis (tik iš lauko).

Projektą „Kontaktas: žmogaus įtaka gamtai“ įgyvendina Žaliosios politikos institutas bendradarbiaudamas su Vilniaus miesto savivaldybe, naudojant Aplinkosauginio švietimo rėmimo programos lėšas. Projekto partneris: aplinkai draugiškos kosmetikos gamintojas „Solidu“.

Daugiau informacijos:Šarūnė Dargytė-KregždėRyšių su visuomene vadovėŽaliosios politikos institutas+3706 309 8353info@zaliojipolitika.ltwww.aplinkosforumas.lt