Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Vaikų psichologė: per sportą galima „prieiti“ arčiausiai vaiko
event 2019-03-21 domain Alfa.lt

Vaikų psichologė: per sportą galima „prieiti“ arčiausiai vaiko

„Mokymosi procesą galima padaryti daug tinkamesnį ir priimtinesnį, jei pateiksime jį per tokią patrauklią ir malonią veiklą vaikui kaip sportas“, – neabejoja vaikų psichologė Milda Karklytė-Palevičienė.

Pranešimą „Kaip ugdyti vaiko emocinį intelektą sportinės veiklos metu“ kovo 21 dieną Kauno „Žalgirio arenoje“ vyksiančiame „Olimpinio švietimo forume“ pristatysianti lektorė apgailestauja, kad šių dienų švietimas Lietuvoje išgyvena tam tikrą chaosą – daugumai pedagogų neaišku, kokie lūkesčiai ugdant vaiką, kokie būdai tinkamiausi vaikams, kaip pagerinti bendradarbiavimą su tėvais, kur gauti pagalbos, kai jiems iškyla sunkumai ir kt.

„Pastaraisiais metais sparčiai einame prie naujausių pasaulio žinių, kaip ugdyti asmenybę, tuo pačiu nemažai pedagogų ir tėvų turi įpročius iš senesnių laikų, kurie nebepasiteisina šiais laikais. Atsirado priešprieša tarp buvusio ir šių laikų ugdymo. Dažnai pedagogai sako, kad nežino, kuo tikėti, kuriuo keliu eiti. Tai, ką mokėsi universitete dažnai nebepasiteisina, tačiau naujų žinių ir pagalbos jas įgyvendint trūksta.“, – pasakojo M. Karklytė-Palevičienė.

Daugiau skaitykite čia.