Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Unikaliuose Justino Kisieliaus kūriniuose – spalvotas pirmapradis vaikystės pasaulis
event 2022-02-03 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Unikaliuose Justino Kisieliaus kūriniuose – spalvotas pirmapradis vaikystės pasaulis
Kūrinių autorius Justinas Kisielius mokėsi Vilniaus „Versmės“ vidurinėje mokykloje (dabar Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazija), kurioje bendrojo ugdymo klasėse mokėsi ir kiti negalią turintys vaikai. Justinas menu domėjosi nuo vaikystės – lipdė iš molio, stebino artimuosius juodu tušu plunksnele pieštais darbeliais.

Pirmąsias dailės pamokas Justinas gavo iš savo tėčio – dailės mokytojo, vėliau vaikino kūrybiškumas rūpestingų pedagogų dėka buvo ugdomas mokykloje. Gyvenimo kelyje sutikti žmonės pastebėdavo vaikino talentą ir skatino jo meninę saviraišką. Keletą metų buvo itin susidomėjęs keramika. 

Prieš penkerius metus Justinas atrado savitą techniką ir su niekuo nesupainiojamą kūrybinį braižą – „Pebeo“ aliejiniais markeriais kuria ant drobės. Vaikino piešiniai įvairūs – nuo miniatiūras primenančių darbų iki nemažų drobių.

Tai ketvirtoji autorinė Justino darbų paroda. Eksponuojami paveikslai – išskirtiniai. Juose daug spalvų, įvairių detalių bei originalių, netikėtų elementų. Stilizuoti gamtos vaizdai puošti paukščių, gyvūnų, vazų, augalų ornamentika. „Man patinka ryškios ir sodrios spalvos. Manau, jos žmonėms kelia nuotaiką. Į kiekvieną savo darbą įdedu dalelę širdies šilumos – tikiuosi, tai pajunta ir mano paveikslų pasižiūrėti atėję žmonės“, – kalba vaikinas.
Paroda eksponuojama Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre (Žirmūnų g. 1B) iki vasario 28 d.
Įėjimas laisvas darbo dienomis nuo 8 iki 19 val.