Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Trenerė apie plaukimo svarbą: tai gyvybiškai svarbus įgūdis
event 2019-02-06 domain Delfi.lt

Trenerė apie plaukimo svarbą: tai gyvybiškai svarbus įgūdis

„Nelįsk į vandenį, nuskęsi“, – kažkodėl būtent taip tėvai įspėja savo dar nemokančius plaukti vaikus. Panašaus pobūdžio atgrasymų vertėtų vengti, nes jie dažną kartą veda į hidrofobiją – vandens baimę, pastebi plaukimo trenerė – sporto meistrė Milda Šeibokaitė. Milda vadovauja projektui „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“, kuriuo jau 10 metų siekiama, kad profesionalus plaukimo ugdymas būtų prieinamas visiems Lietuvos vaikams. Šiemet pilną plaukimo pradžiamokslį gaus ir pagrindinius plaukimo įgūdžius įgis net 6500 antrokų, o dalies jų – gyvenančių atokesniuose regionuose – pamokoms finansavimą skiria lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“.

Dažnai tėvai, matydami, kad vaikas bijo vandens, nusprendžia jo „nekankinti“, nemokyti plaukti, tiesiog prigąsdina nelįsti į vandenį, rašoma pranešime spaudai. Anot M.Šeibokaitės, vandens baimė neapsaugo vaiko nuo nelaimingų atsitiktinumų – nemokant plaukti bet koks prisiartinimas prie vandens tampa pavojingas, todėl žinoti saugaus elgesio vandenyje taisykles ir įgyti pagrindinius plaukimo įgūdžius būtina kuo didesniam skaičiui vaikų.

„Plaukimas – ne tik puiki fizinio lavinimo priemonė, bet ir gyvybiškai svarbus įgūdis, mažinantis nelaimingų atsitikimų vandenyje riziką. Kasmet vanduo Lietuvoje pasiglemžia beveik 200 žmonių gyvybes, iš jų apie 10 proc. – vaikai. Turime galimybę išvengti šių nelaimių ir pakeisti statistiką, todėl vertiname galimybę prisidėti prie plaukimo programos finansavimo atokesniuose Lietuvos regionuose, kuriuose dažną kartą vaikų popamokinei naudingai veiklai lėšų pristinga“, – sako jau trečius metus projektą „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“ remiančios „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Daugiau skaitykite čia.