Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Stovykla „Kibernetinis miškas“
event 2020-07-31 domain Nacionalinė švietimo agentūra

Stovykla „Kibernetinis miškas“

Ateities tech lyderių kalvė – „Turing School“ komanda – kviečia į išskirtinį vasaros nuotykį – penkių dienų stovyklą „Kibernetinis miškas“. Jos metu bus ne tik smagiai leidžiamas laikas su bendraamžiais gamtos apsupty, tačiau ir praktiškai susipažįstama su kibernetiniu saugumu!

Ar kada nors įsivaizdavai kompiuterius miške? „Turing School“ sako: būk skautas programuotojas! Kurk ugnį, eik į naktinius žygius, konstruok plaustą bei išmok kibernetinio saugumo subtilybių.

„Kibernetinis miškas“ yra pirmoji vasaros stovykla Lietuvoje, kviečianti sujungti pramogas ir išgyvenimą miške bei praktinį ir įdomų mokymąsi su kompiuteriais! Tai stovykla, kurioje sužinosi, kas yra socialinė inžinerija, kaip kovoti su dezinformacija, kursi savo „phishing“ puslapį, išmoksi šifruoti pranešimus, pasitelkiant Cezario ir Vigenère šifrus bei saugoti savo kompiuterio failus su „VeraCrypt“. 

Stovyklos tikslas – sujungti kibernetinio saugumo temą ir išgyvenimą miške, puikiai praleidžiant vasaros savaitę ir išmokstant naujų dalykų. 

Ugdymas: programa parengta taip, kad dėmesio būtų skirta tiek fiziniam lavinimui, tiek kompiuterinio mokslo įgūdžiams įtvirtinti, kūrybinio potencialo ir asmeninio tobulėjimo skatinimui.

Kodėl? Mes galime padėti vaikams išsiugdyti įgūdžius, kurie leis būti lanksčiais ir greitai prisitaikančiais prie bet kokios aplinkos, kokią tik ateitis pasiūlys.

Kibernetinis saugumas šiuo metu yra itin svarbus kiekvieno žmogaus gyvenime, todėl mokytis apie jį reikia pradėti kuo anksčiau. Mes siūlome apie stovyklą pagalvoti ne tik iš pramogų ir poilsio perspektyvos, tačiau ir kaip į galimybę išmokti daug svarbių dalykų.

Paskutinės vietos, kelios dienos ir tada vyksime į miško apsuptį, kuriame skautai išmokys kaip išgyventi lauke, o kibernetinio saugumo asai supažindins, kaip apsisaugoti virtualioje aplinkoje. 

Registraciją rasite čia.

Organizatorių informacija