Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Skelbiami prancūzų kalbos olimpiados ir konkurso laimėtojai
event 2019-03-14 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Skelbiami prancūzų kalbos olimpiados ir konkurso laimėtojai

Kovo 8–9 d. Palangos senojoje gimnazijoje vyko Lietuvos mokinių prancūzų kalbos olimpiada ir konkursas. Olimpiadoje dalyvavo III ir IV gimnazinių klasių mokiniai, konkurse „Je parle français et toi?“ – VII klasių prancūzakalbiai. Visi 72 mokiniai į šalies etapą pateko sėkmingai įveikę 2-ąjį rajoninį turą ir surinkę daugiausia balų rašymo bei kalbėjimo užduotyse.

Olimpiadoje dalyvavo B2 ir B1, konkurse A1 kalbos mokėjimo lygių mokiniai. Renginio dalyviai atliko užduotis (kalbėjimo, rašymo ir komandinę). Penktadienio vakarą buvo suorganizuotas nuotaikingas ir daug entuziastų sutraukęs prancūziškų dainų karaokės vakaras. Šeštadienį po kalbėjimo užduoties mokiniai ir mokytojai klausė dr. Eugenijaus Skerstono paskaitos apie gyvenimo Prancūzijos pilyse ypatumus. Svečius maloniai priėmė Palangos kurorto muziejus.

Olimpiados ir konkurso apdovanojimų ceremonijoje laimėtojai buvo apdovanoti rėmėjų prizais, medaliais bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos diplomais.

Devyniems geriausiems I, II, III vietų laimėtojams įteikti aukso, sidabro ir bronzos medaliai.

Olimpiados B2 lygio I vietos laimėtoju tapo Lukas Naimovičius iš Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos, B1 lygio I vietos laimėtoja – Dobilė Kisieliūtė iš Vilniaus licėjaus, A1 lygio I vietos laimėtojas – Tumas Kudarauskas iš Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos.

Dar kartą sveikiname laimėtojus ir linkime sėkmės siekiant mokslo aukštumų!

Dėkojame Palangos senosios gimnazijos bendruomenei ir prancūzų kalbos mokytojai Živilei Vaičiūnienei už pagalbą ir nuoširdų įsitraukimą organizuojant prancūzų kalbos olimpiadą ir konkursą. Taip pat už neįkainojamą pagalbą dėkojame Prancūzų instituto Kalbos ir švietimo programos vadovei Snieguolei Kavoliūnienei.

Olimpiadą organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.