Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Projektus sustabdžiusią NASA pavaduos Lietuvos ketvirtokai
event 2019-01-31 domain Lrytas.lt

Projektus sustabdžiusią NASA pavaduos Lietuvos ketvirtokai

Kol uždarius JAV vyriausybę NASA veikla yra sustabdyta, padirbės mūsų šalies pradinukai – kurs eismo taisykles skraidantiems automobiliams. Pavaduoti NASA ketvirtokus kviečia Baltijos ekspertų lygos iniciatyvinė grupė, Lietuvos švietimo ateitį reginti per integruotą ugdymą. Vaikams siūloma sudalyvauti konkurse, kurio rezultatus vertins solidi tarptautinė komisija.

„Skraidantys automobiliai jau nebėra vien tik fantastikos žanro kūrinių realybė. Praėjusių metų pavasarį NASA pranešė apie projektą kartu su „Uber“, siekiant sukurti saugią ir efektyvią oro transporto sistemą bei šioje srityje pradėtus tyrimus. Tai mus paskatino liepos mėnesį vykusiame renginyje vaikams ir tėvams įtraukti specialią užduotį. Ji buvo iš pradinių klasių ketvirtokams skirto integruoto ugdymo vadovėlio „Vaivorykštė“ – pakvietėme sukurti eismo taisykles skraidantiems automobiliams. Per 15 minučių trukmės užduotį renginio dalyviai sukūrė tokių originalių taisyklių, kad tai virto idėja surengti konkursą visos Lietuvos vaikams“, – pasakoja konkurso komisijos narys Darius Radkevičius.

Anot jo, viename iš konkurso projekto kūrimo etapų iniciatyvinė grupė bandė susisiekti ir su NASA, kad paklausti apie galimybę tapti projekto partneriu ar įtraukti šios organizacijos atstovą į konkurso komisiją. Tačiau iš NASA buvo gautas atsakymas, kad nutraukus finansavimą NASA veikla laikinai sustabdyta. Tai paskatino konkurso iniciatyvinę grupę dar didesnei ambicijai – šioje sferoje savo veiklą sustabdžiusią NASA pavaduos Lietuvos ketvirtokai.

Daugiau skaitykite čia.