Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Netradicinės dailės pamokos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre
event 2019-09-24 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Netradicinės dailės pamokos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre
Nuo šių metų rugsėjo mėnesio Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre (Žirmūnų g. 1B, Vilnius) pradedama nauja iniciatyva – Centre eksponuojamų parodų metu vaikų darželių auklėtiniams ir bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams rengti netradicines dailės pamokas.
 
Šią iniciatyvą palaikė Dailės mokytojų asociacija ir UAB „IMSEMA“.
 
Pirmosios pamokos tema – „Rudens spalvos“ buvo skirta Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokinių baigiamųjų darbų parodai. Pamoką vedė UAB „IMSEMA“ marketingo vadybininkė, dizainerė ir pedagogė Dovilė Bagdanavičienė.
 
Pristatyta  įvairia technika atliktų kūrinių, kurie kiekvienas  išsiskiria  savo plastinėmis formomis, spalviniais sprendimais, įvairių medžiagų tarpusavio derinimu.
 
Buvo kalbama apie spalvas, apie kiekvieno darbų autoriaus pasaulėjautą, aktyviai dalijamasi įžvalgomis bei interpretacijomis, naujomis gimstančiomis idėjomis.
 
Pamokos dalyviai buvo pakviesti kilusias mintis išreikšti per savo kūrybą. Pasisėmę įkvėpimo iš parodos darbų, supažindinti su netradicinėmis medžiagomis ir nauja jiems technika, vaikai atliko kūrybinę užduotį  tema  „Rudens spalvos“ – kūrė rudens kolorito vitražą, panaudodami vaškinį popierių, pastelę, spalvotą popierių ir štampavimo technikai skirtas priemones.
 
Aktyviai kūrybiniame procese dalyvavo ir pedagogės.
 
Smagiai visiems pažaidus spalvomis, formomis, nuotaikomis, užsiėmimo pabaigoje buvo surengta parodėlė. 
 
Tikimės, kad pažintis su naujomis technikomis atvers  daugiau galimybių  vaikų saviraiškai, kuriami darbai bus įvairesni.
 
Pirmadienį, rugsėjo 23 d., vyko kelios pamokėlės. Dalyvavo: Balsių darželio „Pasakėlė“ auklėtiniai, Vilniaus Emilijos Pliaterytės progimnazijos, Vilniaus J. Lelevelio inžinerijos gimnazijos, Vilniaus klubo „Žvaigždutė“ dailės studijos mokiniai.
 
Kviečiame ir Jus  dalyvauti, patirti, pažinti ir atrasti.
 
Netradicinė pamokėlė „Rudens spalvos“  bus kartojama spalio 8 d., 18  ir 22 d.
 
Laikas:
9.00 – 11.30;
12.00 – 14.30;
15.30 - 17.30
 
Registruotis el. paštu audrone.urbelioniene@lmnsc.lt