Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Neakivaizdinės jaunųjų politologų mokyklos III sesija vyko nuotoliniu būdu
event 2020-04-29 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Neakivaizdinės jaunųjų politologų mokyklos III sesija vyko nuotoliniu būdu

Pasaulį sukausčiusi pandemija ir šalyje įsigaliojęs karantinas pakeitė trečiosios JPM sesijos planus – kovo pabaigoje Vilniuje turėjęs vykti renginys buvo atidėtas neribotam laikui. Visgi, keičiantis susitikimų ir renginių praktikomis, padedant Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutui, balandžio 20–23 d. buvo suorganizuota kiek kitokia – virtuali sesija.

Jos metu vyko keturi užsiėmimai įvairiomis temomis, kurias siejo bendras vardiklis – politika ir žiniasklaida (medijos).

Mokiniai susipažino su politika ir žiniasklaida Lotynų Amerikoje, paskaitą vedė VU TSPMI doktorantė, dėstytoja, studijų skyriaus vedėja Ieva Giedraitytė. Buvo aptarta Rusijos propaganda Baltijos šalyse, paskaitą vedė VU Politinės komunikacijos katedrosasist. dr.Viktor Denisenko. Taip pat mokiniai mokėsi atskirti melą nuo tiesos žiniasklaidoje, bendravo su VU TSPMI dėstytoju ir mokslo darbuotoju dr. Nerijumi Maliukevičiumi. Paskutinėje sesijos temoje kartu su vyriausiąja mokslo darbuotoja prof. dr. Natalija Arlauskaite jaunieji politologai diskutavo apie animaciją ir jos vaidmenį šiandienos pasaulyje. 

Ketvirtoji sesija taip pat vyks nuotoliniu būdu, tiesa, planuojama daugiau užsiėmimų.

Ačiū Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentamsInetai Aleknavičiūtei ir Mindaugui Jareckui už šios sesijos organizavimą.