Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Mes užaugom laisvi!
event 2019-02-08 domain Ugdymo plėtotės centras

Mes užaugom laisvi!

Atkurtai Lietuvos valstybei – 100 metų, atkurtai nepriklausomybei – 29 metai. Įvairių džiaugsmingų ir sudėtingų įvykių būta. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Dailės mokytojų asociacija antrą kartą pakvietė 7–18 metų Lietuvos mokyklų mokinius dalyvauti konkurse „Mes užaugom laisvi“, apmąstyti ir pasirinkta menine raiška atspindėti praeities ir dabarties sąsajas. Svarbiausi konkurso tikslai – padėti jaunajai kartai suvokti Laisvės vertę, puoselėti Tėvynės meilės, atsakomybės už savo tautą ir valstybę, tautinės savigarbos jausmą.

Organizatorių, teigimu šiais metais konkursui buvo pateikti 523 piešiniai iš visos Lietuvos, kurie buvo įvertinti trijose amžiaus grupėse: I amžiaus grupė (7–10 metų), II amžiaus grupė (11–14 metų) ir III amžiaus grupė (15–18 metų). Kiekvienoje jų išrinkti 5 laureatai, įdomiausiai interpretavę konkurso temą. Mokiniai rinkosi vaizduoti istorines scenas, partizanų kovos siužetus, šių dienų atpažįstamus objektus ir svajones apie ateitį. Jauniausieji dailininkai išsiskyrė interpretacijų įvairove – darbuose dominuoja valstybiniai simboliai, Trispalvė. Jų meninė raiška nepaprastai nuoširdi, atvira, optimistiška, užfiksuota daug šviesos ir gėrio.

Didžiuojamės, kad iškilmingas valstybės dienas galėsime pažymėti apsupti Lietuvos mokinių kūrybinio polėkio – geriausių konkurso „Mes užaugom laisvi“ darbų paroda 2019 m. vasario 8 d. – kovo 15 d. bus eksponuojama Ugdymo plėtotės centre.

Daugiau apie konkursą

 
 
Žydrė Jankevičienė
Kalbų ir meninio ugdymo poskyrio metodininkė