Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Lapkričio 15–21 d. Globalaus švietimo savaitė!
event 2021-11-12 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Lapkričio 15–21 d. Globalaus švietimo savaitė!

Lapkričio 15 d. visame pasaulyje prasideda „Globalaus švietimo savaitė“. Šią akciją jau 23-ąjį kartą inicijuoja Šiaurės-Pietų centras prie Europos Tarybos. Šių metų šūkiu „Tai mūsų pasaulis, imkimės veiksmų kartų!“ skatinama apmąstyti įpročius, ieškoti naujų edukacijos ir socializacijos būdų, naudoti Globalųjį švietimą kaip įrankį permainoms įgyvendinti. Moksleivius, mokytojus ir visus neabejingus globalioms problemoms kviečiame lapkričio 15–21 d. dalyvauti virtualiose „Globalaus švietimo savaitės 2021“ veiklose.

„GLOBALAUS ŠVIETIMO SAVAITĖS 2021“ VEIKLOS

Iššūkių savaitė

Lapkričio 15–21 d. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kviečia susitelkti ir tapti pasaulinių pokyčių dalimi. Kviečiame atkreipti dėmesį į atskirties mažinimą, jaunimo psichologinę sveikatą, sveikų ir naudingų įpročių formavimo svarbą. O kad geri darbai būtų matomi ir įkvėptų kitus, šios iniciatyvos metu skatiname dalintis veiksmų savaitės akimirkomis ir atradimais.

Įamžink, kaip tu, tavo klasė, komanda ar šeima išpildė „Dieną SU...“ iššūkį. Dalinkis nuotraukomis savo socialiniuose tinkluose ir žymėk #DienaSU2021 #LMNSC #GlobalEducationWeek

Pirmadienis – Diena su komplimentu
Antradienis – Diena su šypsena
Trečiadienis – Diena su geru darbu
Ketvirtadienis – Diena su sveiku maistu
Penktadienis – Diena su gamta
Šeštadienis – Diena su beglobiu
Sekmadienis – Diena su šeima

 Nacionalinė viktorina „Žmonių veikla. Padariniai. Sprendimai.“

5–10 klasių mokinius ir jų mokytojus kviečiame dalyvauti nacionaliniame viktorinų žaidime, kuriame dalyviai gliaudys klausimus susijusius su klimato kaita bei kitomis ekologinėmis problemomis. Komandą gali sudaryti iki dešimties tą pačią mokyklą lankančių vaikų. Viktorina vyks nuotoliniu būdu lapkričio 18, 23 ir 25 dienomis. Registracija vyksta iki lapkričio 15 d.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Projektas „Sveikata visus metus 2021“ 

Globalaus švietimo savaitės metu kurkite darbus tema „Mes esame mūsų pačių istorijos herojai“ (žalingų įpročių prevencija). Komandos pagal pateiktą temą, remdamosi savo patirtimi bei informacija, gauta iš tėvų, mokytojų, kitų šaltinių, įgyvendina kūrybinius iššūkius ir atsiunčia el. paštu irena.peciuliene@lmnsc.lt.

Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Informacinių nuotolinių renginių ciklas „Informaciniai karai: piliečių vaidmuo“

Informacinių renginių ciklas „Informaciniai karai: piliečių vaidmuo"  supažindins renginio dalyvius su viešoje erdvėje pasitaikančia propaganda, istorijos klastojimu tarpvalstybiniu lygiu ir atsakys į klausimus, kodėl tautos nesutaria dėl istorijos, simbolių bei teritorijų. 

„Lietuvos istorija – kaimynų taikiklyje“ (lapkričio 17 d.)

„Pilietiškumo apraiškos Lietuvos istorijoje“ (lapkričio 18 d.)

Globalaus švietimo savaitės renginius koordinuoja:
LMNŠC Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus metodininkas Tomas Pocius, el. paštas tomas.pocius@lmnsc.lt.