Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Kviečiame prisijungti prie edukacinės akcijos, skirtos Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metams
event 2021-03-15 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Kviečiame prisijungti prie edukacinės akcijos, skirtos Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metams

Šiemet sukanka 700 metų nuo didžiojo kunigaikščio Gedimino sąjungos su totoriais sudarymo. Lietuvos Respublikos Seimas, siekdamas paminėti bendrą lietuvių ir totorių kovą su Kryžiuočių ordinu ir įvertindamas tai, kad totoriai paliko ryškų pėdsaką Lietuvos istorijoje, dalyvavo visuose karuose ir sukilimuose, kovodami už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, 2021 metus paskelbė Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metais.

Akcijos metu kviečiame mokinius pilietiškai ir kūrybiškai pažvelgti į bendrą lietuvių ir totorių istoriją, jos reikšmę Lietuvos valstybingumo atkūrimui. Organizuokite gyvus ar nuotolinius renginius – paskaitas, protų kovas, ekskursijas, kurkite filmus ir spektaklius, pieškite, rašykite esė ar kitaip kūrybiškai pažinkite ir atskleiskite totorių istoriją ir kultūrą ir įgyvendintas veiklas pristatančią medžiagą pateikite iki 2021 m. spalio 8 d. šioje anketoje.  

Akcijos koordinatorė – LMNŠC Pilietinio, turizmo ir etnokultūrinio ugdymo skyriaus vedėjos pavaduotoja Jovita Petrauskaitė, tel. 8 616 67639, el. paštas jovita.petrauskaite@lmnsc.lt.

Akcijos sąlygos