Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Konkursas „Mano jūros vizija“
event 2019-03-13 domain Lietuvos Respublikos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų sąjunga

Konkursas „Mano jūros vizija“

Klaipėdos universiteto Filosofijos ir kultūrologijos katedra kartu su kultūrinių industrijų asociacija „Mediėdros“ maloniai kviečia visus 9-12 klasių Lietuvos moksleivius dalyvauti kūrybiniame filosofinių, meninių ir komunikacinių įžvalgų lavinimo konkurse „MANO JŪROS VIZIJA“.

Konkurso pradžia: š. m. kovo mėn. 4 d.Pabaiga: š. m. gegužės mėn. 20 d.Laureatai ir jų mokytojai bus apdovanoti rėmėjų įsteigtais vertingais prizais.

Filosofinių, meninių ir komunikacinių įžvalgų konkursu „MANO JŪROS VIZIJA“ organizatoriai siekia atkreipti dėmesį į išskirtinę jūros reikšmę filosofijai, menui, mokslui, kultūrai bei atskleisti jūros stichijos poveikį žmogaus mąstymui, kūrybai. Lietuvos moksleiviai skatinami apmąstyti jūros sąvokos reikšmę filosofijoje, mitologijoje, literatūroje, muzikoje, tapyboje, architektūroje, kultūriniuose kraštovaizdžiuose, kine ir šių laikų medijų mene bei sukurti savąją jūros viziją, pasitelkiant filosofines, menines, komunikacines išraiškos priemones. Baltijos jūra – neužšąlantys Lietuvos jūriniai vartai į pasaulį, todėl jūrinis faktorius ypatingai svarbus ne tik geopolitiniame Lietuvos valstybingumo kontekste, bet ir jauno žmogaus  sąmonei – kaip vaizduotės horizontas, ženklinantis begalybę, virsmą, judėjimą ir atsivėrimą. Moksleiviai kviečiami kūrybiškai interpretuojant asmenybės ir jūros santykį, jūrinio pasaulėvaizdžio išskirtinumą ir uosto kultūrą bei egzistencinius savojo sielos uosto parametrus, kurti savąją – filosofinę, meninę, strateginę, vaizduotės, reklaminę, viešųjų ryšių, ekologinę, futuristinę ir t.t. – jūros viziją.
Nuoširdžiai prašome pasidalyti šia informacija su visais suinteresuotais asmenimis, dalyvaujančiais moksleivių ugdymo procese: gimnazijomis, mokytojais, moksleiviais.

Paskatinkime savo moksleivius atskleisti kūrybines vaizduotės ir intelekto galias, improvizuojant ir kuriant savąją jūros viziją!
Detalesnė informacija, konkurso sąlygos ir eiga – prisegtame kvietime bei internetiniame puslapyje: https://manojurosvizija.wordpress.com/