Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Konkursas „Apdovanojimas Vokiečių kalbos mokytoja / mokytojas 2021“
event 2021-10-25 domain Nacionalinė švietimo agentūra

Konkursas „Apdovanojimas Vokiečių kalbos mokytoja / mokytojas  2021“

Apdovanojimo idėja

Apdovanojimas įsteigtas siekiant įvertinti vokiečių kalbos mokytojų indėlį puoselėjant vokiečių kalbos mokymąsi Lietuvos mokyklose, skatinti moksleivių susidomėjimą vokiečių kalba bei stiprinti vokiečių kalbos pozicijas Lietuvoje.

Mokytojų darbas yra ypatingas ir atsakingas. Mokytojai kasdien bendrauja su jaunais žmonėmis, kuriems turi suteikti ne tik įvairių sričių žinias, bet ir skatinti domėtis, siekti, galvoti apie ateities pasirinkimus. Manome, mokytojams svarbu žinoti, kad jų mokiniai sėkmingai įstoja į aukštesniąsias, aukštąsias mokyklas ir universitetus, studijuoja, tampa Lietuvos akademinės, o vėliau ir profesinės bendruomenės dalimi.

Šiuo vokiečių kalbos mokytojos / mokytojo apdovanojimu dėkojame mokytojams už jų atsakingą darbą mokykloje, už mokinių motyvavimą mokytis vokiečių kalbos, už mokinių įtraukimą į įvairias veiklas, plečiančias jų kultūrinius, kalbinius ir komunikacinius gebėjimus ir suteikiančias žinių apie vokiškai kalbančias šalis. Mums svarbu, kad mokiniai, kurie mokykloje mokėsi vokiečių kalbos, apsisprendžia studijuoti ir renkasi su vokiečių kalba susijusias studijų programas Lietuvos arba užsienio universitetuose, domisi vokiškai kalbančių šalių istorija, politine, ekonomine ir kultūrine raida, studijų ir darbo galimybėmis, užmezga naujus kontaktus.

Šis apdovanojimas taip pat atspindi svarbų ryšį ir būtiną abipusį bendradarbiavimą tarp skirtingų pakopų švietimo įstaigų – mokyklos ir universiteto.

Bendrosios nuostatos

  1. Vilniaus universiteto Filologijos fakultetas kviečia Lietuvos mokyklų bendruomenių narius – direktorius, mokytojus, mokinius ir jų tėvus, kitų švietimo įstaigų, asociacijų ir sąjungų narius, taip pat vokiečių kalbos mylėtojus – nominuoti pretendentus į šį apdovanojimą. Išrinkta / išrinktas Lietuvos Metų vokiečių kalbos mokytoja / mokytojas bus apdovanota / apdovanotas rėmėjų įsteigtu prizu. 
  2. Apdovanojimą inicijuoja ir koordinuoja Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Baltijos kalbų ir kultūrų instituto Vokiečių filologijos katedra. Apdovanojimo iniciatyvą remia ir prizą įsteigė UAB „Stevila“ ir UAB „Klasmann-Deilmann“. Apdovanojimo idėją palaiko Lietuvos DAAD (Vokietijos akademinių mainų tarnybos) alumnų klubas ir Lietuvos vokiečių kalbos mokytojų asociacija.
  3. Pretendentus į Vokiečių kalbos mokytojos / mokytojo 2021 apdovanojimą kviečiame siūlyti nuo š. m. spalio 20 d. iki gruodžio 20 d., užpildant nuorodoje pateiktą anketą: https://docs.google.com/forms/d/1jwZuw-5-2RjW19BRV2AnOhnEp3xlgqqY5wREFe1odnA/edit

Komisija, sudaryta iš Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto, Lietuvos vokiečių kalbos mokytojų asociacijos ir apdovanojimo rėmėjų atstovų, išrinks apdovanojimo laureatą. Vokiečių kalbos mokytojos / mokytojo apdovanojimas yra teikiamas kartą metuose (už praėjusius mokslo metus) pirmą vasario mėnesio penktadienį. Apdovanojant mokytoją mokykloje kviečiami dalyvauti apdovanojimo organizatorių, rėmėjų ir partnerių atstovai.

Maloniai kviečiame Jus palaikyti šią akademinės bendruomenės iniciatyvą ir pasiūlyti apdovanojimo vertus mokytojus.