Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Konferencija – viktorina „Kultūros, istorijos, biografijos atspindžiai literatūroje“
event 2019-03-13 domain Lietuvos Respublikos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų sąjunga

Konferencija – viktorina „Kultūros, istorijos, biografijos atspindžiai literatūroje“

Prieš pražystant obelims, 2019-04-18 (ketvirtadienį),  labai lauksime Jūsų ir Jūsų mokinių Kvėdarnoje – Šilalės r. Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijoje vyks  konferencija – viktorina Kultūros, istorijos, biografijos atspindžiai literatūroje“.

Tikslas – ugdyti kritiškai, kūrybiškai, kontekstualiai mąstančią, bendraujančią ir bendradarbiaujančią individualybę, gebančią taikyti 9-10 klasėje įgytas  literatūros, viešojo kalbėjimo žinias kuriant ir skaitant individualų pranešimą, atliekant komandines užduotis.

Renginio dalyviai lektoriai iš akademinės bendruomenės (Rūta Grumadaitė-Pabarčienė, Baltų filologijos katedros lietuvių tautosakos ir etnologijos dėstytoja, dr. Roma Bončkutė (KU, LLTI) Klaipėdos universiteto profesorė, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto (Vilnius) mokslo darbuotoja, Remigijus Oželis, Teologijos mokslų daktaras, Klaipėdos universiteto Jono Pauliaus II krikščioniškųjų studijų centro docentas, Klaipėdos licėjaus ir Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos tikybos mokytojas ekspertas), 10 (arba 9) klasių mokiniai bei mokytojai. Mokinių pranešimas 5-7 min. Forma tokia, kokios norisi (žodiniai, vaizdiniai, vaidybiniai ir kt.).

Būtų gerai, kad iš mokyklos, priklausomai nuo atvyksiančių dalyvių, mokinius ruošiančių mokytojų, būtų 1 – 3 pranešimai.

Kviečiame ne tik pranešėjus. Individualiai aptarsime, kiek vaikų, be pranešėjo(-ų) papildomai ruošiatės atsivežti (pavyzdžiui, galima dalyvauti tik pranešėjui ar pranešėjams, galima atsivežti su pranešėju dar 4-5 žmones bei kiti suderinti variantai).

Pastaba: atvykę mokiniai (tiek pranešėjai, tiek ne pranešėjai) dalyvaus ir viktorinoje, tačiau komandos bus sudarytos taip, kad mokiniai galėtų susipažinti su iš kitų mokyklų atvykusiais dalyviais (todėl ir nėra būtina, kad iš kiekvienos mokyklos atvyktų toks pats skaičius mokinių).

Konferencija – viktorina bus iš 3 dalių, kurių temos, sietinos su tautosaka, Antika, Biblija, todėl  viktorinos užduotys daugiau ar mažiau bus sietinos su BP 9-10 klasių literatūros turiniu, pavyzdžiui: tautosakos (rūšys, žanrai, paskirtis, įvaizdžiai, meninė kalba, mito atspindžiai  bei ryšys literatūra), Antikos (įvaizdžiai, jų reikšmės, mitai ir nagrinėjama antikinė literatūra (reikšmė, veikėjų paveikslai, vertybės ir pnš.), ryšys su vėlesnių laikų literatūra), Biblija (įvaizdžiai, pasakojimai, veikėjų paveikslai, etinės vertybės, ryšys su literatūra).

                      Planuojama dienotvarkė:

  • Registracija (0,5 val.).
  • Viktorinos – konferencijos atidarymas, sveikinimo žodis (0,5 val.).
  • Konferencija – viktorina  (3 dalys) (4,5 val.).
  • Konferencijos – viktorinos refleksija (0,5 val.):
  • PUPP dalies (žodžiu) atsiskaitymo formos, jų privalumai ir trūkumai, užduočių ruošimas naudojant IT;
  • kūrybinė valandėlė mokiniams „Pažinimo medis“.

                      Mokytojai gaus kvalifikacijos kėlimo pažymėjimus.

Registracija vyksta iki kovo 25 d. Maloniai kviečiame bendradarbiauti.

Kontaktai pasiteirauti ligitabudriuviene@gmail.com mavalerija@gmail.com; tel. 865014155 (Ligita Budriuvienė), tel. 868691053(Valerija Markvat – Ežerinskė). 

Šilalės r. Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos