Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Kaip užimti vaikų laisvalaikį likusią vasarą, jei leisti į stovyklas neturite galimybių
event 2019-08-08 domain Delfi.lt

Kaip užimti vaikų laisvalaikį likusią vasarą, jei leisti į stovyklas neturite galimybių

Vasarai persiritus į antrą pusę, tiek tėvai, tiek moksleiviai pradeda svarstyti: ką veikti toliau? Tyrimai rodo, kad per vasaros atostogas dauguma mokinių praranda dalį savo įgūdžių, o grįžę į mokyklos suolą turi gerokai paplušėti, kad vėl įsivažiuotų į ritmą. Tokios išvados tėvų nedžiugina ir verčia galvoti, ką daryti, kad vasara nenueitų veltui.

Kokių veiklų sugalvoti savo vaikams? Ir kaip elgtis, jei leisti vaiką į stovyklas neturite galimybių? Patarimais ir įžvalgomis pranešime žiniasklaidai dalijasi pradinių klasių mokytoja, tarptautinio įvertinimo sulaukusių „Šviesos“ kūno kultūros ugdymo priemonių kūrėja Laima Buliuolienė.

Tarp poilsio ir edukacijos – balansas

Specialistė pabrėžia, kad vasarą svarbiausia poilsis. Jos metu vaikai turėtų atsipalaiduoti, nebegalvoti apie namų darbus, atsiskaitymus ir vadovėlius. Visgi, tai nereiškia, kad laisvas laikas neturėtų būti užpildytas vertinga ir ugdančia veikla.

Papildomo ugdymo studijos „3 Banginiai“ pedagogė L. Buliuolienė pastebi, kad svarbiausia vaiką įkvėpti tam, kad jis pats norėtų užsiimti tam tikromis veiklomis – net jei jis nerodo didelio entuziazmo ir mieliau laiką leidžia prie televizoriaus ar kompiuterio ekrano.

Daugiau skaitykite čia.