Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Įvyko „MANO GAUBLIO“ olimpiada
event 2019-03-19 domain Ugdymo plėtotės centras

Įvyko „MANO GAUBLIO“ olimpiada

Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos (LGMA) iniciatyva kovo mėn. įvyko jau tradicine tapusi geografijos olimpiada „Mano gaublys“. Šiais metais joje buvo pakviesti dalyvauti ir pradinių klasių mokiniai. Iš viso olimpiadoje dalyvavo 22 000 mokinių. Beveik visose Lietuvos savivaldybėse vyko 6–8 klasių geografijos ir 2–4 klasių pasaulio pažinimo olimpiados. Šis renginys yra nekomercinis ir mokiniams nemokamas.

Pasirinkta užduočių pateikimo forma leido mokiniams visuotinai pasitikrinti žinias, o mokytojus paskatino atkreipti dėmesį į užduočių jų ryšį su aplinka, šiuolaikinio gyvenimo kontekstu,objektyviai vertinant mokinių pasiekimus. Taip pat svarbu ir tai, kad tokia užduočių pateikimo sistema neapkrauna mokytojo darbų tikrinimu ir leidžia labai greitai bei efektyviai organizuoti olimpiadą.

Olimpiados organizatoriai, surinkę ir apdoroję visos Lietuvos mokinių rezultatus, parengė mokinių surinktų taškų pasiskirstymo grafikus, kurie leis mokytojams pasitikrinti savo mokinių lygį Lietuvos mastu.

Surinkti mokytojų atsiliepimai, didžiulis dalyvių skaičius leidžia daryti išvadą, kad ši olimpiada buvo ne tik įdomi mokiniams, naudinga mokytojams, bet ir paįvairino geografijos bei pasaulio pažinimo ugdymo procesą.

LGMA dėkoja visiems mokytojams, kurie šįmet organizavo šią olimpiadą, taip pat sveikina tuos, kurie pirmą kartą įsijungė į „Mano Gaublio“ judėjimą. LGMA ragina ir kitais metais mokytojus aktyviai dalyvauti šioje olimpiadoje.