Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

IV Neakivaizdinės jaunųjų politologų mokyklos sesija
event 2020-06-22 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

IV Neakivaizdinės jaunųjų politologų mokyklos sesija

Nors karantino sąlygos pamažu švelnėjo, o galiausiai jis ir visai nutrauktas, suprasdami vis dar egzistuojančią riziką ir vertindami mokinių laiką ruošiantis brandos egzaminams, ketvirtąją jaunųjų politologų mokyklos (JPM) sesiją nusprendėme rengti nuolatiniu būdu. Šįkart Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas (VU TSPMI) suteikė galimybę neribotai naudotis „Zoom“ platforma. Sesija vyko birželio 9, 10 ir 18 dienomis.

Ketvirtosios sesijos akcentas – tarptautiniai santykiai. Mokiniai buvo kviečiami jungtis į vaizduotę žadinančias ir smegenis pamankštinti priverčiančias paskaitas: VU TSPMI doktorantė Ieva Skurdauskaitė pasakojo apie dirbtinį intelektą ir tarptautinius santykius, docentė dr. Margarita Šešelgytė dalinosi savo žiniomis apie humanitarinį saugumą, lektorius Vytis Jurkonis kalbėjo apie demokratiją Rytų Europos regione, instituto alumnė, Valstybės pažinimo centro edukatorė Kristina Tamelytė kėlė klausimą, ar gali žiniasklaida Lietuvoje „turėti poziciją“?, o dr. Valentinas Beržiūnas užbaigdamas IV sesiją supažindino su tarptautinių santykių teorijomis.

Mokinių lankomumas išliko pakankamai aktyvus, paskaitose vidutiniškai dalyvavo 23–24 jaunieji politologai. Nors visos keturios sesijos jau įvyko, JPM dar nesibaigė – liepos mėnesį planuojamas paskutinis susitikimas su mokiniais, tikimės, gyvai – įteiksime diplomus, pakalbėsime apie projekto ateitį ir praėjusius metus. 

Ačiū VU TSPMI studentams Inetai Aleknavičiūtei ir Mindaugui Jareckui už suorganizuotą sesiją.