Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Įtraukiantys ir įdomūs nuotoliniai užsiėmimai su būsimais pirmokais
event 2021-04-22 domain Nacionalinė švietimo agentūra

Įtraukiantys ir įdomūs nuotoliniai užsiėmimai su būsimais pirmokais

2021metų balandžio mėn. 13 d. KTU Vaižganto progimnazijos pradinių klasių mokytojai Aušrelė Venclovienė, Tomas Bliujus ir Agnė Varžukienė pakvietė Kauno miesto darželių priešmokyklinių grupių vaikučius pakeliauti virtualiai ir užsiėmimų metu susipažinti su smėlio laikrodžiais, inicialo raidėmis bei šiek tiek paeksperimentuoti ir suprasti tai kaipgi veikia tos dujos. Tikrai neapsėjome ir be praktinių veiklų bei rašėme pirmąsias savo vardo raides, o dabar kviečiame visus pasižvalgyti tai kaipgi mums pavyko? Dar nepramintas naujovių ir neišbandytų dalykų takas būna sunkus ir bauginantis, keliantis abejonių ar verta juo žengti? Tačiau šįkart lūkesčiai pasiteisino su kaupu, nes vaikučiai noriai ir įsitraukę dalyvavo veiklose, laikas prabėgo akimirksniu, o dabar jie jau su nekantrumu laukia kitų balandžio mėnesio 20 d. ir 27 d. suplanuotų užsiėmimų. Tad nebijokime ir ženkime naujovių keliu, juk tik išbandę sužinosime ar įsileidome naujų vėjų ir pajautėme šviežią jo atsinaujinimo gūsį.

Virtualiame užsiėmime dalyvavo  priešmokyklinio amžiaus ugdytiniai iš  Kauno lopšelių – darželių „Spindulys“, „Pasaka“, „Svirnelis“, „Rokutis“, „Varpelis“, „Žilvitis“, „Šilelis“.

Įdomių ir įtraukiančių užsiėmimų būsimiems pirmokams Kauno mieste organizatorės – Eglė Grinkevičienė, KTU Vaižganto direktoriaus pavaduotoja ugdymui, Audronė Antanavičienė, Kauno pedagogų kvalifikacijos centro metodininkė.

 Kauno Žilvičio lopšelio-darželio priešmokyklinio ugdymo grupės darbeliai vestų užsiėmimų metu: