Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Išaugo kultūros paso paslaugų pasirinkimas – kviečiame aktyviai naudotis
event 2019-03-29 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Išaugo kultūros paso paslaugų pasirinkimas – kviečiame aktyviai naudotis

Nuo šiol kultūros paso teikiamomis galimybėmis kviečiami naudotis visi Lietuvos mokiniai – ne tik pradinukai, bet ir besimokantys 5–12 klasėse. Vienam mokiniui iki kalendorinių metų pabaigos skirta 15 eurų.

Išaugo ir siūlomų paslaugų pasiūla – jau artimiausiu metu bus galima rinktis iš daugiau nei 1200 programų. Lankymasis teatruose, muziejuose, parodose, įvairios ekskursijos, padedančios pažinti šalies kultūrą, istoriją ir paveldą, kūrybinės dirbtuvės, laboratorijos ir kiti edukaciniai užsiėmimai – puiki galimybė mokiniams įgyti žinių ir plėsti akiratį, paįvairinti ugdymosi procesą perkeliant jį į netradicines erdves, skatinti vaiko kultūrinių įpročių formavimąsi, kokybiškai praturtinti prailgintų mokslo metų veiklas. 

Primename, kad norėdama naudotis kultūros pasu, mokykla, jei dar nėra to padariusi, turi užsiregistruoti sistemoje. Mokyklai prisijungus prie sistemos, mokytojas kartu su klase ar grupe gali rinktis bet kurią edukaciją ar renginį iš siūlomo Kultūros paso paslaugų rinkinio. 15 eurų galima panaudoti kelioms skirtingos vertės kultūros paso paslaugoms.

Šiais metais kultūros paso paslaugoms iš ES struktūrinių fondų lėšų skirta beveik 4,5 mln. eurų.


Daugiau informacijos: https://kulturospasas.emokykla.lt/

Kilus klausimams dėl kultūros paso naudojimo galite kreiptis į Lietuvos mokinių neformalųjį švietimo centrą el. paštu kulturospasas@lmnsc.lt arba telefonu 8 601 55 614.