Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Filmo „Pergalės kaina“ autorius: apsaugokime vaikus – sporto nepaverskime darbu
event 2019-03-19 domain Alfa.lt

Filmo „Pergalės kaina“ autorius: apsaugokime vaikus – sporto nepaverskime darbu

„Informuojame, mokome ir įkvėpiame žmones, kad atsirastų judėjimas“, – skelbia kompanijos „Potential Picture“ šūkis, kurios įkūrėjo ir direktoriaus Atlee Jameso vieną naujausių darbų – dokumentinę juostą „Pergalės kaina“ („The Cost of Winning“) – pamatys „Olimpinio švietimo forumo“ dalyviai.

Tai filmas apie vieną pagrindinių šių laikų sporto problemų, kurios sporto organizacijos nenori pripažinti – sporto industrijos bandymą iš sportuojančio vaiko atimti vaikystę, aistrą tapti geresniu, fizinės veiklos teikiamą malonumą, draugus ir naujas pažintis prisidengiant medaliais, pergalėmis, kontraktais ir pinigais.

Tai žvilgsnis į visuomenę, kurioje tampa norma „įdarbinti“ vaiką ir iš to išaugančias pasekmes tiek vaikui, tiek visuomenei.

„Dabar gana ankstyvame amžiuje tampa aišku, kad sportą slegia milžiniškas laiko ir pinigų poreikis, – duodamas interviu svetainei LTOK.lt kalbėjo su stambiausiais sporto rinkos ženklais, įvairiomis universitetų ir profesionaliomis komandomis bendradarbiaujantis A. Jamesas.
 
Daugiau skaitykite čia.