Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Elektrėnų „Ąžuolyno“ progimnazija vaikus rūšiuoti moko išradingai
event 2019-03-12 domain Delfi.lt

Elektrėnų „Ąžuolyno“ progimnazija vaikus rūšiuoti moko išradingai
Specialistai sako, kad tinkamus įpročius svarbu formuoti nuo pat vaikystės. Dažniausiai kalbama apie sveikos mitybos, dantų priežiūros, fizinio aktyvumo būtinybę. Tačiau prie šių svarbių įgūdžių puikiai dera ir įprotis rūšiuoti, nes sveikatai daug įtakos turi ir aplinka, kurioje gyvename. O kokioje aplinkoje gyvensime, didele dalimi priklauso nuo ateities kartų. Kad vaikai – raktas į švaresnę ir draugiškesnę aplinką, įsitikinę ir „Ąžuolyno“ progimnazijos mokytojai. Šioje mokykloje vaikai rūšiuoti mokomi išradingai, organizuojant įdomias ir įtraukiančias veiklas.
 
Rūšiuojant atliekas turtinamas mokymosi priemonių fondas
 
„Ąžuolyno“ progimnazija jau penktus metus dalyvauja projekte „Mes rūšiuojam“. Šis projektas suvienijo visų mokinių ir mokyklos darbuotojų jėgas rūšiuojant elektros ir elektroninės įrangos, buitinės technikos bei nešiojamų baterijų atliekas.
 
„Progimnazijos fizikos kabinete yra specialus konteineris, skirtas nešiojamų baterijų rūšiavimui, o elektroninę įrangą ir buitinę techniką kaupia progimnazijos pavaduotoja ūkiui Milda Kasparaitienė, kuri paskui jas išveža į antrinių žaliavų supirkimo punktus. Už gautas lėšas yra turtinamas progimnazijos mokymo priemonių fondas“, - pasakoja progimnazijos direktoriaus pavaduotoja Odeta Kanapkienė, kuruojanti gamtos mokslų specialistų veiklą.
 
Jau antrus metus progimnazijoje vykdomas ir rūšiavimo projektas „Žaliasis taškas“. Projekto vykdymą inicijavo ir vykdo gamtos mokslų mokytojos Lina Alimienė, Kristina Stankevičienė ir geografijos mokytoja Jurgita Davidavičienė.
 
Daugiau skaitykite čia.