Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos trupė pristatė spektaklį Kaire
event 2019-03-14 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos trupė pristatė spektaklį Kaire

Kovo 3–8 dienomis mes, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos frankofoniškojo teatro trupė, dalyvavome XXIV tarptautiniame mokinių frankofoniškojo teatro festivalių festivalyje Egipte, Kaire. Kelionę į Egiptą laimėjome XVII tarptautiniame mokinių frankofoniškojo teatro festivalyje „Pirmoji uždanga“, 2018 metais vykusiame Alytuje. Festivalių festivalis Egipte vyko Tarptautiniame Balzako licėjuje. Renginyje dalyvavo dvidešimt viena teatro trupė iš įvairių šalių. Daugiausia trupių buvo iš Egipto (Kairo, Aleksandrijos, Mansuros, Hurgados), dvi trupės iš Prancūzijos ir po vieną iš Ispanijos, Rusijos na ir mūsų trupė iš Lietuvos.

Egipte praleidome šešias įspūdžių, naujų pažinčių bei netikėtumų kupinas dienas. Pirmą festivalio dieną mūsų gimnazijos trupė aplankė garsiąsias Gizos piramides ir Sfinksą, klausėmės gido pasakojimo apie piramidžių istoriją, statybą. Dienos pabaigoje vyko festivalio atidarymas, paskui diskoteka. Kitas festivalio dienas žiūrėjome visų trupių spektaklius, rašėme atsiliepimus ir klausėmės forumo dalyvių, kur profesionalūs režisieriai ir aktoriai aptarė kiekvieną pjesę, davė patarimų, nurodė  spektaklių privalumus ir trūkumus. Dvi dienas po pasirodymų vyko teatriniai užsiėmimai (prancūzų kalba): atlikome įvairius vaidybinius pratimus, bendravome prancūziškai, susipažinome su kitais dalyviais.

Ketvirtą festivalio dieną (trečiadienį) vaidinome savo pjesę „Amis pour la vie“ („Draugai“). Po pasirodymo visa salė garsiai plojo, gyrė mus už puikią vaidybą. Net patys nesitikėjome, kad sulauksime tiek daug teigiamų emocijų ir būsime taip puikiai įvertinti.

Kaire aplankėme seniausią Egipte Amro ibn al Aso mečetę, arabišką turgų, kur nusipirkome įvairių suvenyrų. Festivalyje susipažinome su įvairių šalių žmonėmis, sužinojome daug naujų dalykų apie gyvenimą Egipte, mokyklas, švietimo sistemą, paragavome tradicinių egiptietiškų patiekalų. Ši kelionė praplėtė mūsų akiratį, davė galimybę susipažinti su kitomis kultūromis, patirti neišdildomų įspūdžių ir susirasti naujų draugų. Labai džiaugiamės, kad galėjome bendrauti prancūziškai, turtinti prancūzų kalbos žodyną (visi renginiai, ekskursijos vyko  prancūzų kalba). Po šios išvykos mūsų prancūzų kalbos žinios tikrai sutvirtėjo.

 

Paulina Vinerskaitė, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos III klasės mokinė