Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

7 vertingos programėlės telefone vaikams: ir pramogai, ir mokymuisi
event 2019-02-07 domain Delfi.lt

7 vertingos programėlės telefone vaikams: ir pramogai, ir mokymuisi
Šiuolaikinėmis technologijomis vaikai įgunda naudotis ypač greitai, todėl tėvams vis anksčiau tampa svarbu pasirūpinti, kad virtuali erdvė atžaloms būtų ne tik pramogų, bet ir edukacijos šaltinis, rašoma pranešime spaudai. „Telia“ iniciatyvos „Augu internete“, kuri skirta patarti ir edukuoti interneto saugumo klausimais, komanda atrinko ir rekomenduoja net 7 vaikams ir jų edukacijai skirtas mobiliąsias programėles.
 
„Pirmiausia, svarbu atsiminti, kad vaikams išmaniaisiais įrenginiais nereikėtų piktnaudžiauti – ikimokyklinio amžiaus vaikams rekomenduojama su jais praleisti iki pusvalandžio, pradinių klasių mokiniams – iki valandos per dieną. Vis tik nuo technologijų vaiko visiškai atriboti irgi nereikėtų, ypač žinant, kad yra gausu tiek lietuviškų, tiek užsienietiškų mobiliųjų programėlių, skirtų ne tik mažųjų pramogai, bet lavinimui ir edukacijai“, – sako Birutė Eimontaitė, „Telia“ komunikacijos vadovė.
 
Prieš diegiant vaikams programėles, rekomenduojama aktyvuoti specialius pačių įrenginių nustatymus, kurie leis valdyti vaikų praleidžiamą laiką, diegiamas ir naudojamas programėles, lankomus tinklalapius ir kt. „Apple“ įrenginiuose tėvams skirtus nustatymus rasite paspaudę „Settings“ ir pasirinkę „Screen Time“ skiltį. Tokią funkciją „Android“ telefonuose ir planšetėse atlieka specialiai tam skirta programėlė „Google Family Link“.
 
Jei visu tuo jau pasirūpinote, siūlome septynias nemokamas programėles vaikams, kuriomis galite ramiai leisti naudotis savo vaikams.
 
Daugiau skaitykite čia.